I accept / Find my phone (filmdocumentaire) | 10+

Anthony van der meer

I accept;
Waar zeggen we precies ‘ja’ op wanneer we een app installeren? En wat kunnen de bedrijven achter die apps met de informatie die ze op die manier bij elkaar harken? In de korte docu ‘I accept’ onderzoekt Anthony dit. Met behulp van een app die als enige functie heeft data te verzamelen probeert hij zo accuraat mogelijke profielen op te bouwen van vrijwilligers. Hoeveel kan hij over de proefpersonen te weten komen? En kloppen de profielen ook? 

Find my Phone;
Per week wordt er in Nederland 300 keer aangifte gedaan van smartphone diefstal. Naast het feit dat je een dure telefoon kwijt bent, heeft een onbekende ook toegang tot al je foto’s, video’s, e-mails, contacten en berichten.
Maar wat voor persoon steelt een telefoon? En waar komen die telefoons terecht? In de documentaire Find my Phone wordt het tweede leven van een gestolen telefoon gevolgd. Door middel van spyware maak je kennis met de persoon achter de diefstal. Maar hoe goed kun je iemand eigenlijk leren kennen aan de hand van zijn telefoon?

Anthony is een regisseur en onderzoeksjournalist en conceptontwikkelaar. In 2016 ging zijn afstudeerfilm *Find my phone* over het nieuwe leven van zijn gestolen telefoon viral. Anthony maakt in zijn werk graag gebruik van technologie om zijn verhalen te vertellen. Hiervoor heeft hij zich verdiept in software en hardware ontwikkeling, hacking en privacy. Klik hier voor zijn website.

Tickets

Tickets voor de voorstelling kosten €4,- en zijn tijdens het festival verkrijgbaar aan het kassapunt in het festivalhart.

Speelschema

VR Tent 3

ZA Tent 3

ZO Tent 3